Darmowy webinar

Bez glutenu, bez obaw – jak gotować mądrze i bezpiecznie

Natalia-1
Natalia Lipietta

Dietetyczka i koordynatorka programu MENU BEZ GLUTENU.

Paulina-1
Paulina Sabak-Huzior

Wiceprezeska Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

Jak wziąć udział?

Kosz-1

Czego się dowiesz?

Dla wszystkich, którzy współtworzą jadłospisy dla dzieci – w przedszkolach, szkołach i cateringach.
Podczas webinaru porozmawiamy o tym, jak lepiej się komunikować między dietetykiem a cateringiem, żeby dzieci rzeczywiście jadły z apetytem, a menu było możliwe do wykonania i opłacalne.

Czym jest gluten?

Dowiedz się, czym jest gluten i w jakich produktach może się pojawić. Zobacz jak unikać ukrytych źródeł w codziennym gotowaniu.

Bezpieczna kuchnia

Naucz się prostych zasad, które pozwolą Ci gotować bezpiecznie i uniknąć kontaminacji glutenem.

Dodatkowe materiały

Praktyczny przewodnik z przepisami – tradycyjne smaki w wersji bezglutenowej, które pomogą Ci gotować bezpiecznie i z przyjemnością.

 
 

Ekspertki webinaru

Natalia-1
Natalia Lipietta
Dietetyczka z Centrum Diety Bezglutenowej, w którym m. in. udziela porad dietetycznych, prowadzi webinary na różne tematy ściśle powiązane z dietą bezglutenową. Koordynatorka ogólnopolskiego programu MENU BEZ GLUTENU dla branży gastronomicznej, audytorka lokali gastronomicznych oraz ekspertka szkoląca podmioty.
Paulina-1
Paulina Sabak-Huzior

Wiceprezeska Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, wieloletnia audytorka branży spożywczej wg Standardu AOECS dla żywności bezglutenowej. Współtwórczyni i główna koordynatorka ogólnopolskiego programu MENU BEZ GLUTENU dla branży gastronomicznej, audytorka lokali gastronomicznych oraz ekspertka szkoląca podmioty przystępujące do programu. Na diecie bezglutenowej od 18 lat.